In onze groep 7/8 A zitten 24 kinderen, 12 kinderen in groep 7 en 12 kinderen in groep 8. Dus dat is een prachtige verdeling! Op de maandag, dinsdag en om de week op de woensdag staat juf Linda voor de klas. Op de andere dagen geeft juf Marjon les. In onze groep wordt veel gezongen en bewogen. Dan kunnen we daarna vol energie aan de slag met Snappet.
Wij zijn, naast het harde werken en de startweken van de Kanjertraining,  ook veel bezig geweest met de Kinderboekenweek met het thema Vriendschap. We mochten dit jaar de Kinderboekenweek openen, met een toneelstuk, zang en dans en dit deden we samen met groep 3/4 van juf Inge. Al swingend en toneel spelend begonnen we aan de Kinderboekenweek!
De juffen lezen uit verschillende boeken voor en we hebben vriendschapsbandjes, teken vriendjes en foto tekeningen gemaakt. Deze zijn te bewonderen op het prikbord naast onze klas. Ook hangt er een complimenten poster met 26 postvakken. Daarin stoppen we briefjes met complimenten erop. Deze complimenten kunnen gaan over: wat iemand kan, wat iemand heeft, hoe iemand doet, wat iemand weet of hoe iemand eruit ziet. Aan het einde van deze week gaan we alle complimenten verzamelen en lezen. Wij gaan heel blij de herfstvakantie in!

We zijn gestart met geschiedenis, Vier Keer Wijzer met het thema: Revoluties en Pruiken. Op de maandag en donderdag werken we, met de andere groep 7/8 en groep 7, aan de kaarten die bij dit thema horen. Onze themamuur in de klas hangt vol met geschreven informatie, symmetrische tuinen, buitenhuizen en nog veel meer! In de vensterbanken staan prachtige grotten van klei, die zijn versierd met schelpen. Op de woensdag geven de juffen een les over dit thema en we gaan het afsluiten met een kennistest. We zijn benieuwd hoeveel kennis we al hebben verzameld deze periode!
Mede door de Kanjertraining en de mooie gesprekken leren we elkaar goed kennen. Een boel kinderen laten zich al optillen door de andere kinderen in de groep en zelfs juf is al een keer omhoog getild. Kortom...We gaan een prachtig jaar tegemoet!

--------------------------------------------

Een dagje uit groep 7/8B door: Enna en Isabel

Om 8:30 komen we op school en dan hebben we inloop en kunnen we ons werk van de dag ervoor afmaken. Als de inloop voorbij is dan gaan we spelling doen op Snappet. Snappet is een programma op de Chromebook waar je spelling, taal en rekenen kan doen van gr 4 tot gr 8. Je doet Snappet op je eigen niveau. Vervolgens doen we rekenen, elke dag hebben we een ander doel. Dan eten we ons tien uurtje dan leest juf altijd voor uit een boek. Daarna hebben we buitenspelen we doen altijd spelletjes bijv. pakkertje, voetbal, vies en lekker, paardje en verstoppertje. Na de pauze gaan we lezen iedereen zit in een bepaalde kleur (dat is een niveau) je hebt de kleuren:licht groen, oranje, zilver, licht blauw, lila paars, goud, donker blauw, donker groen, glitter goud, glitter paars, glitter blauw en glitter rood. Automatiseren doen we elke dag: dan hebben we 4 werkwoorden bijv. praten, lopen, lachen, vinden. met die werkwoorden oefenen we ‘ik vorm’ ‘ander’ en ‘meer’ in tegenwoordige tijd en verleden tijd. Ook hebben we met automatiseren het getal van de dag. Met een getal moet je allemaal opdrachtjes maken. Daarna hebben we taal. Bij taal is ons doel bijvoorbeeld zinsdelen benoemen bijv. persoonsvorm, onderwerp en gezegde. Natuurlijk hebben we ook Nieuwsbegrip. Dan gaan we eerst voorspellen.

Bij ons in de klas gaat het goed. Alleen als juf weg is uit de klas dan gaan er motortjes aan en zijn er benzinepompen. Dus daar moeten we nog aan werken. Dit doen we tijdens Kanjertraining. Juf helpt ons vaak herinneren dat we recht moeten zitten, want we moeten denken aan dat onze rug goed groeit. Het altijd heel gezellig in de klas.