Groep ⅞ B

Door: Enna en Isabel

We gaan nu een dag beschrijven in onze klas:

Om 8:30 komen we op school en dan hebben we inloop en kunnen we ons werk van de dag ervoor afmaken. Als de inloop voorbij is dan gaan we spelling doen op Snappet. Snappet is een programma op de Chromebook waar je spelling, taal en rekenen kan doen van gr 4 tot gr 8. Je doet Snappet op je eigen niveau. Vervolgens doen we rekenen, elke dag hebben we een ander doel. Dan eten we ons tien uurtje dan leest juf altijd voor uit een boek. Daarna hebben we buitenspelen we doen altijd spelletjes bijv. pakkertje, voetbal, vies en lekker, paardje en verstoppertje. Na de pauze gaan we lezen iedereen zit in een bepaalde kleur (dat is een niveau) je hebt de kleuren:licht groen, oranje, zilver, licht blauw, lila paars, goud, donker blauw, donker groen, glitter goud, glitter paars, glitter blauw en glitter rood. Automatiseren doen we elke dag: dan hebben we 4 werkwoorden bijv. praten, lopen, lachen, vinden. met die werkwoorden oefenen we ‘ik vorm’ ‘ander’ en ‘meer’ in tegenwoordige tijd en verleden tijd. Ook hebben we met automatiseren het getal van de dag. Met een getal moet je allemaal opdrachtjes maken. Daarna hebben we taal. Bij taal is ons doel bijvoorbeeld zinsdelen benoemen bijv. persoonsvorm, onderwerp en gezegde. Natuurlijk hebben we ook Nieuwsbegrip. Dan gaan we eerst voorspellen.

Dit kopje gaat over de lunch elke dag is er voor 5 kinderen tosti en we kijken altijd het ochtendjournaal. Dan gaan we weer buitenspelen. Uiteindelijk gaan we weer lekker lezen. Geschiedenis: deze paar weken gaat het over ‘Pruiken en Revolutie’. We hadden het over onder andere: Waarom waren veel mensen ontevreden? Wie was napoleon? Wat heeft Eise Eisinga gemaakt? Wat zijn patriotten? We hebben ook een momentje zelfstandig werk dat houdt in dat je je werk afmaakt of verder gaat met je werk. Om 14:00 uur gaan we naar huis!

Bij ons in de klas gaat het goed. Alleen als juf weg is uit de klas dan gaan er motortjes aan en zijn er benzinepompen. Dus daar moeten we nog aan werken. Dit doen we tijdens Kanjertraining. Juf helpt ons vaak herinneren dat we recht moeten zitten, want we moeten denken aan dat onze rug goed groeit. Het altijd heel gezellig in de klas.