Welkom bij groep 3/4!

Op De Koet zijn er twee groepen 3/4.

Groep 3/4 A heeft 22 leerlingen; 11 in groep 3 en 11 in groep 4. Er zijn twee juffen; elke maandag en dinsdag is juf Vivienne er, elke donderdag en vrijdag is juf Francisca er en op de woensdag wisselen zij elkaar af.

Groep 3/4 B heeft 24 leerlingen; 12 in groep 3 en 12 in groep 4. Ook hier zijn 2 juffen; elke maandag, dinsdag, woensdag en donderdag is juf Inge er en elke vrijdag is juf Ingrid in de groep.

In groep 3 leren we lezen met behulp van de methode ‘Veilig leren lezen’, we rekenen met de methode ‘Wereld in getallen’ en we schrijven met de methode ‘Pennenstreken’.

Sinds dit schooljaar rekent groep 4 op tablets met Snappet, zo werken zij aan dezelfde doelen die de methode Wereld in getallen stelt. Met taal werkt groep 4 deels op de tablets met Snappet en deels in hun schrift. Voor spelling gebruiken we de methode Spelling op Maat. Wij zijn er ons van bewust de de kinderen tegenwoordig steeds meer tijd doorbrengen achter een scherm (ook in de klas met Snappet), daarom proberen wij ook zoveel mogelijk lessen in combinatie met het bewegend leren aan te bieden.

Daarnaast  gymmen wij twee keer in de week en is er nog ruimte voor de kanjertraining, vier keer wijzer en overige expressieve vakken.

Dit schooljaar zijn we gestart met de ‘startweken van de kanjertraining’. We doen allerlei spellen en oefeningen waarbij elkaar nog beter leren kennen.

Wilt u onze groep ook beter leren kennen? U bent van harte welkom om ons in de groep te komen helpen met het lezen en rekenen!

Om elkaar nog beter te leren kennen hebben we een Ik koffer. In de Ik koffer zit een boekje. Als je de koffer mee naar huis krijgt mag je het boekje invullen en de volgende dag mag je aan de hand van wat je ingevuld hebt iets over jezelf vertellen.

Wilt u onze groep ook beter leren kennen? U bent van harte welkom om ons te komen helpen met het lezen en rekenen!

Veilig en Vlot